SAVJET Igračke
2.11.2022. 10:41:21

KAKO ODABRATI DJEČJE ORUŽJE ZA IGRU?

1/1

Toliko dječjeg smijeha i pokreta sigurno nećete vidjeti ni kod jedne druge vrste igračaka. Modeli pištolja za djecu prava su zabava za dječake i djevojčice, velike i male. A takodjer se možete s njima i vi zabaviti. Bilo da se družite s djecom u vrtu ili u dnevnoj sobi, bit će to dan pun smijeha i zabave koji oni nikada neće zaboraviti!

  • Elizabeta, prevoditeljica na Jeftinije.hr
  • Vrijeme čitanja: 4 min

 

Indeks

  1. Vrste dječjeg oružja
  2. Parametri
  3. Moglo bi i vas zanimati
  4. Često postavljana pitanja

 

Vrste dječjeg oružja

Vatreno oružje

Dječje vatreno oružje dolazi u različitim veličinama i oblicima. Tu su na primjer revolveri, snajperske pištolje, Fortnite pištolje, oružje za biatlon, laserske pištolje, automatske pištolje, brzometne pištolje i mnoge druge.
Neke ispaljuju metke (plastične, gumene, pjenaste, vakumske), a takodjer postoje i vodene pištolje, gdje je moguće mijenjati protok vode ili čak spremnik, tako da djeca ne moraju trošiti vrijeme na punjenje tijekom igre.

+ Zanimljiv dizajn
+ Odličan izbor
+ Mala težina
+ Jednostavan za korištenje
+ Dalekometni
+ Zamjenske patrone mogu se kupiti

- Neke pištolje mogu biti teške
- Određeni modeli mogu biti skupi
- Baterije ponekad nisu uključene
- Neki meci mogu izazvati bol
- Morate biti oprezni i paziti na djecu dok se igraju

 

Samostreli

Dječji samostreli dostupni su kao imitacije starih samostrela, mogu biti moderni ili znanstveno-fantastični. Samostreli ispaljuju strijele koje su obično izrađene od pjene ili plastike s gumenom zaštitom na kraju. Ipak, to nije pravilo i strijele mogu biti i drvene bez mekanog vrha. Čak i ako strijele nemaju vrhove, morate biti oprezni kada se igrate i ne smijete ciljati u lice.

+ Strelice od pjene
+ Strelice s vakuumom na kraju
+ Lijepa izrada
+ Neki modeli imaju i metu
+ Strelice nemaju oštre vrhove

- Može boljeti
- Morate biti oprezni dok igrate

 

Luk

Dječji lukovi izrađuju se od drveta ili plastike. Neki se mogu čak napeti i sami i takodjer mogu pucati do udaljenosti od 30 metara. Plastični modeli općenito su lakši, imaju dobru ergonomiju i lako se zatežu. Drveni modeli dobri su stari klasici. Drveni lukovi namijenjeni većoj djeci imaju oštar vrh za dobro držanje u bacanju.

+ Dalekometni
+ Priključci na mjestu za malu djecu
+ U nekim je modelima uključena i meta

- Neke strelice mogu biti opasne

 

Hladno oružje

Mačevi i sjekire za djecu izrađeni su od plastike, pjene ili drva. Postoje povijesni i bajkoviti mačevi i sjekire ili svjetlosni mačevi inspirirani Ratovima zvijezda. Sjekire su često dizajnirane kao vikinški ili srednjovjekovni dizajni s jednom ili dvostrukom ručkom.

+ Lijepa izrada
+ Povijesni modeli
+ Dizajni iz bajke
+ Lagani modeli
+ Plastični
+ Pjena
+ Drvo
+ Mala težina

- Boja se može istrošiti ili izblijediti

Tehnički parametri

Težina

Budući da je riječ o dječjem oružju, težina bi trebala biti što manja. Mala težina i spektakularan izgled omogućeni su oružjem izrađenim od plastike. Ovo se ne odnosi na bacano oružje, koje je prirodne težine.

Materijal

  • Plastika: Najčešći materijal koji možete pronaći u modelima dječjih pištolja je plastika. Lagana je, dovoljno jaka i omogućuje izradu sofisticirano dizajniranog oružja od kojih neka izgledaju potpuno realistično
  • Drvo: Srednjovjekovni mačevi i sjekire često su izrađeni od drveta, ali pištolji nisu iznimka. S druge strane, svjetlosni mačevi obično su izrađeni od plastike
  • Pjena: Također možete pronaći oružje od meke pjene dizajnirano za manje heroje. Neki mačevi ili strijele također su izrađeni od pjene
  • Metal: Metal se ne viđa često u dječjim puškama, ali su dječje policijske puške često izrađene od metala, ali zbog svoje težine izgledaju vrlo realistično

Dizajn

Svako dijete će ovdje pronaći nešto za sebe, bilo da je ljubitelj znanstveno-fantastičnih motiva ili vitezova. Dostupni su i različiti meta kompleti, uključujući komplete za buduće policajce i vojnike.
Postoji i vatreno oružje dizajnirano posebno za djevojčice koje ima ženstvene crte, kao i obično oružje za djevojčice i dječake. U svakom slučaju, nemojte se bojati djevojčici kupiti pištolj namijenjen dječacima jer će se i ona njime zabaviti.

Moglo bi i vas zanimati

 

Često postavljana pitanja

Od koje dobi se djeca mogu igrati s takvim igračkama?

S nekim se oružjem djeca mogu igrati od najranijeg djetinjstva, poput oružja od pjene. Međutim, minimalna dob obično je postavljena na 3 godine.

Mogu li se djeca igrati s takvim igračkama u zatvorenom prostoru?

Većinu dječjeg oružja možete koristiti unutar i izvan kuće. U svakom slučaju, nemojte ih ostavljati na otvorenom duže vrijeme gdje bi mogli biti izloženi utjecaju vlage, UV svjetlu ili promjeni temperature. To može uzrokovati blijeđenje boje, lošu kvalitetu materijala ili oštećenje mehanizma u pištolju.
Mnoge igračke mogu se koristiti u zatvorenom prostoru, dok je kod drugih sigurnije igrati se na otvorenom. Metki mogu uništiti ukrase ili srušiti slike na zidu i oštetiti stvari ili još gore - ozlijediti djecu.

 

→Pogledaj dječje oružje za igru na Jeftinije.hr

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe