Vesla

(106 proizvoda)

Vesla su neophodan alat za svakoga tko voli ploviti vodenim putovima u malim plovilima ili uživati na SUP dasci. Dolaze u nizu materijala, duljina i dizajna, a svaki ima svoje prednosti i slabosti.

Prvi aspekt koji treba uzeti u obzir pri odabiru vesla je duljina. Duljina bi trebala biti određena širinom tvojeg plovila i tvojim stilom veslanja. Dulja vesla daju veću snagu sa svakim zaveslajem, što ih čini idealnim za veslanje na velikim udaljenostima, ali mogu biti glomazna u uskim prostorima. S druge strane, kraća vesla pružaju veću upravljivost i prikladnija su za uske vodene putove, ali zahtijevaju više zaveslaja za postizanje iste udaljenosti.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir je materijal vesla. Drvena vesla su jeftina, lagana i imaju klasičnu estetiku. Međutim, zahtijevaju više održavanja nego drugi materijali i mogu biti osjetljiva na oštećenja uzrokovana izlaganjem vodi i suncu. Plastična su vesla izdržljiva, pristupačna i zahtijevaju malo održavanja, što ih čini savršenima za ležerno veslanje, ali možda nemaju performanse drugih materijala. Konačno, vesla od stakloplastike i ugljičnih vlakana (karbona) su nevjerojatno lagana i jaka, što ih čini najboljim izborom za veslače vođene performansama. Međutim, mogu biti skupa i nepotrebna za rekreativne veslače.

Oblik lopatice također je bitan za razmatranje. Veća oštrica daje više snage, što je čini idealnom za duža putovanja, dok je manja oštrica prikladnija za kraće udaljenosti. Oblik oštrice također može biti zaobljen ili četvrtast na dnu, pri čemu je potonji bolji za plitku vodu.

Konačno, držanje vesla mora biti udobno i sigurno. Trebao bi udobno odgovarati veličini tvoje ruke i ne kliziti kada je mokro. Prilikom odabira pažljivo razmisli o duljini, materijalu, obliku lopatice i držanju i bit ćeš na putu prema glatkom i ugodnom veslanju.

Prikaži više
106 proizvoda
Razvrstaj:
  • Popularnosti
  • Cijeni (od najniže)
  • Cijeni (od najviše)
  • Broju trgovina
  • Popust (od najvišeg)
  • Nazivu proizvoda (A-Z)
  • Nazivu proizvoda (Z-A)

Želiš među prvima saznati najbolje sezonske ponude? Prijavi se na e-novosti koje ti pripremamo svaki tjedan.

Upiši ispravan e-mail

Tvoja prijava možda još nije potpuno dovršena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoj e-mail sandučić i klikni na poveznicu u poruci. Ne zaboravi provjeriti i neželjenu poštu.

® 2024 sMind d.o.o., dio Heureka grupe