Pizza ispečena u peći za pizzu, bit će baš kao iz prave pizzerije. To se postiže pečenjem na visokim temperaturama do 400 °C. To uključuje i male kućne pećnice i velike vrtne peći na drva. Što god odabereš, pružit će ti fantastičan gurmanski doživljaj.
-
Podjela peći za pizzu
Kućna pećnica
- Jednostavno peče pizzu u nekoliko minuta
- Jednostavno rukovanje bez dima i mirisa
- Spremit će i palačinke ili jaja
- Bez autentičnog doživljaja prave pećnice
Vanjska peć
- Grijanje na drva ili plin
- Fiksirana u vrtu ili prenosiva kao roštilj
- Autentično iskustvo kao u pizzeriji
- Viša nabavna cijena
Mini pećnica
- Multifunkcionalna pećnica za roštiljanje i pečenje
- Jednostavna usklađenost i prenosivost
- Ne zamjenjuje u potpunosti konvekcijsku pećnicu
Profesionalna pećnica
- Broj komora određuje koliko će pizza pripremati odjednom
- Za kućni i profesionalni catering
- Priprema pizze na razini restorana
- Veća nabavna cijena i veličina
-
Peći za pizzu prema potrošnji energije
Snaga označava potrošnju energije, ali i brzinu i učinkovitost pečenja. Što je veća snaga, to je brže gotova pizza, no po cijenu veće potrošnje.
- Manje od 7500 W
- 7 260 - 11 100 W
- 12 000 - 17 000 W
- 18 000 - 38 000 W
- 38 000 W i više
-
Najvažnije funkcije
- Timer – uključivanje i zaustavljanje pečenja, po potrebi
- Funkcija tepsije - donji dio pećnice može se koristiti za prženje i pečenje
- Programi prema vrsti pizze - programi pečenja New York ili Napolitan pizze
- Kameno dno - ravnomjerna raspodjela topline i autentičan okus
- Termometar - osigurava idealnu temperaturu pečenja